summerslider-01 summerslider-02 summerslider-03 summerslider-04 summerslider-05 summerslider-06 summerslider-07

Auto banden

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden onvermijdelijk. De band vormt immers het directe contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is bijvoorbeeld net zo belangrijk als goed werkende remmen. De band is tegenwoordig een hightech product dat geschikt is voor vele weersomstandigheden waarbij er een goede prijs/kwaliteit-verhouding is.

Met name de ontwikkeling van een betere rubbersamenstelling, de toepassing van de modernste karkasmateriaal en de aandacht die het loopvlak gekregen heeft, leidt tot de conclusie dat een moderneautobandenduocare band werkelijk een hightech product is:
 •         De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik).
 •         Het geluidsniveau is gedaald.
 •         De slijtage is sterk verminderd.
 •         Het stuurgedrag is sterk verbeterd.
 •         Het comfort van de banden is sterk toegenomen.
 •         Weer of geen weer


Moderne banden kunnen goed uit de voeten met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Met name bij nat weer zorgt het speciale profiel ontwerp voor een goede afvoer van het water, hetgeen een goed contact met het wegdek garandeert. Om tijdens winterse omstandigheden, koud en nat weer, optimale veiligheid te garanderen, kan voor een bijzondere bandenvariant, de winterband, gekozen worden
Image
Image

Onder 7°C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil.
Bron:Vaco

Winterbanden

Waarom winterbanden?

Winterbanden bieden op winterse wegen meer veiligheid. Bovendien zijn winterbanden in een aantal Europese landen verplicht. Heeft u wintersportplannen? Dan hoort het omwisselen van zomer- naar winterbanden bij uw standaard voorbereiding. Ook als de winter in eigen land invalt, bieden winterbanden extra veiligheid op de weg.

Wanneer winterbanden?

Een handige stelregel is: schakel over op winterbanden zodra de ‘R’ in de maand is. Het is dan nog geen winter, maar ook onder herfstige omstandigheden zijn winterbanden veiliger. Zodra de temperaturen onder de 7 graden Celsius zakken, presteren winterbanden altijd beter dan zomerbanden.

 

ZOMERBANDEN

Zomerbanden zijn de meestverkochte autobanden welke tevens ook onder de meeste auto’s gemonteerd zijn. Hierdoor zijn zomerbanden altijd beter verkrijgbaar in alle afmetingen vergeleken met all season banden of winterbanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. In Nederland hebben wij het afgelopen jaar slechts enkele dagen onder deze temperatuur gezeten en geen sneeuw gezien. De zomerband was dus voor het afgelopen jaar in Nederland de beste keuze.

 

Betere grip

Een zomerband is bij warmere temperaturen de meest veilige in zijn soort en verbeterd de grip op het wegdek en verkort daardoor de remweg. Hierdoor is de zomerband het veiligst. Een winterband heeft tijdens warmere temperaturen een veel langere remweg dan een zomerband. Tijdig wisselen is dus geen onzin.


 

Image
Image

HET HELE JAAR AANDACHT VOOR UW BANDEN

Uitlijnen van banden - wielen:

De auto uitlijnen of de wielen van uw auto balanceren ? Het wordt nogal eens met elkaar verward .Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar er wordt gecontroleerd of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook verstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en de juiste afstelgegevens (per auto verschillend) in de juiste positie te plaatsen. Deze positie wordt dan ook vanaf verschillende richtingen bijgesteld. Al deze richtingen hebben een benaming. Zo heb je de camber, caster en de toe / uitspoor. Deze afstellingen te samen moeten er voor zorgen dat de wielen op de juiste manier onder de auto staan. Auto´s worden uitgelijnd als bijvoorbeeld de banden verkeerd afslijten of dat er bijvoorbeeld na een aanrijding onderdelen van de ophanging beschadigd of vervangen zijn.
Image
Laat uw auto daarom controleren door Car Care Rotterdam en ontvang gratis advies.

 
* Een correct slijtagebeeld hangt van diverse factoren af zoals bandenspanning en de uitlijning van uw wielen.

Waarom uitlijnen?

Een auto bestaat uit bewegende delen, een wielophanging die na kilometers rijden niet meer de originele stand hebben. Ook door het raken van een stoeprand, slijtage van de ophangrubbers , stuurkogels etc. Daarom is uitlijnen of een uitlijndiagnose nodig, daarnaast is het ook nodig voor.....

Verminderde bandenslijtage.
Een verkeerde wielstand is de hoofdzaak van vroegtijdige banden slijtage.
Brandstof besparing.
Door een volledige 4-wiel meting worden alle wielen in lijn gezet.
Hoe lager de rolweerstand des te meer brandstof u bespaart.


Verbeterde rij-eigenschappen.

 • -Trekt het voertuig naar 1 kant?  
 • -Trekt het voertuig tijdens het remmen en/of accelereren?  
 • -Trilt het stuurwiel?  
 • -Moet u continu corrigeren om uw auto rechtuit te laten rijden?

Dit zijn veel gestelde vragen om tot een juiste diagnose te komen.
Deze rij-eigenschappen kunnen over het algemeen verbeterd worden door een 4-wiel uitlijning.

Balanceren


Wanneer u trillingen in uw stuur opmerkt, dan is het vaak het geval dat uw wielen gebalanceerd moeten worden. Echter kan dit ook een andere oorzaak zijn zoals niet goed functionerende schokdempers.

Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Daardoor kunnen er trillingen ontstaan in het stuur.
Balanceren zorgt er voor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn. Bij juist uitgebalanceerde wielen zullen uw banden een correct slijtagebeeld vertonen.*
Image
Image

Banden reparatie

Is uw autoband beschadigd, dan heeft u een probleem. Een spijker, stukje glas of ander hard materiaal kan lekkage en spannings verlies geven. Maar erger nog, er mee doorrijden  kan het loopvlak van de band  ernstig tot "onherstelbaar" beschadigen. Wees er daarom op tijd bij. Vaak kunnen kleine beschadigingen , mits op tijd ontdekt, nog goed hersteld worden door onze Banden -expert.

Ben je onderweg of op je werk..... maak dan een afspraak met je mobieltje via dit directe afspraken formulier
Image

Opslag voor winterbanden & zomerbanden

Care Care Banden Expert, uw partner voor de opslag van banden-/wielensets .
Wij slaan voor u de banden-/wielensets op. Naast de normale opslag hanteren wij diverse opties waar u uit kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen en balanceren van de sets, het in de was zetten van de wielen, een complete inspectie van de banden/wielen met als mogelijkheid, vervanging van banden en reparatie van de wielen.

Banden Expert neemt u het werk uit handen. Wij verzorgen de inspectie, herstel van lakbeschadiging, richten van velg, reiniging, opslag en bezorging van de banden-/wielensets.

Wat kunt u van onze Banden Expert verwachten                            

 • Opslag is droog, donker en stofvrij
 • Verzekering tegen brand, diefstal en  transportschade
 • Reinigen van wielen (handmatig en hoge druk)
 • In de was zetten van wielen
 • Volledige controle/inspectie van de banden-/wielensets
 • Demontage van versleten banden en montage van nieuwe banden
 • Repareren van beschadigde velgen
 • Richten van beschadigde velgen tot 26”
 • Trimmen van banden bij hoogteslag
 • Leveren van wielbouten en centreerringen
Image
Bij alle bovengenoemde keuzemogelijkheden geldt dat Care Care Banden Expert zorg draagt voor opslag en verzekering.
Tarieven zijn incl. BTW, per seizoen (6 maanden).

Mocht u speciale of bijzondere wensen hebben, neem dan contact met ons op, want bij Banden Expert is alles bespreekbaar.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor alleen het wisselen van uw banden & wielensets (zonder opslag).
Het wisselen van een complete wielenset kost € 30,00 (tot 18 inch) en € 40,00 (vanaf 18 inch).

De wisseling van de banden, waarbij de banden gedemonteerd moeten worden, kost € 90,00 (tot 18 inch) en € 110,00 (vanaf 18 inch).
Image
Image
Ben je onderweg of op je werk..... maak dan een afspraak met je mobieltje via dit directe afspraken formulier
Image