Auto airco onderhoud

 

Wanneer is uw auto toe aan airco onderhoud?

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Om te zorgen dat uw airco goed blijft werken, is het dus belangrijk om met regelmaat de airco te vullen.
Het bijvullen van de airco is mogelijk als u kiest voor de airco combi en fris servicebeurt. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar? Dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen.

 

Van airco diagnose tot complete airco service

Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw auto koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen. Maak een afspraaak met onze  afspraak manager

Airco check

Aircoijsbeer

Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen. Het advies van Car Care Rotterdam is: neem het zekere voor het onzekere en laat uw airco één keer per jaar checken.  Met deze  basistest weet u direct of onderhoud nodig is of niet. Zo maakt u nooit onnodige kosten voor het afvullen van de airco of andere onderhoudswerkzaamheden.

 

Airco reiniging

Als de airco-test de noodzaak van onderhoud bevestigt, biedt Car Care Rotterdam diverse opties. Verspreidt de airco in de auto een muffe geur, dan volstaat een airco fris. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en zodanig behandeld dat schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Na deze schoonmaak- en opfrisbeurt behoren vervelende geurtjes tot het verleden.

 

Complete service auto airconditioning

Functioneert de airco in de auto niet naar behoren? Vertrouw dan op de efficiënte airco service van Car Care Rotterdam, of op de combinatie airco service en fris. Alle onderdelen van uw auto aircosysteem worden nagelopen en uw complete airco in de auto wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Het oude koudemiddel wordt afgetapt en ververst. Na het bijvullen, wordt uw airco-installatie nog eens helemaal gecontroleerd.

 

Airco in de winter?

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco in de auto ook in de winter erg handig kan zijn.
Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de auto airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.
Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig wordt gebruikt. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden.

Afspraak plannen

Een goed functionerende airco in de auto draagt bij aan uw comfort. U ademt in de auto bovendien schonere lucht in. Met de Car Care  airco check weet u snel waar u aan toe bent. Met de complete auto airco service functioneert uw airco weer optimaal!

 

contactbanner520

Klanten vertellen

   afspraakmaken270                                                                                                                                                     
kies voor   carcareBUTT     of  voor mobiel       quickandeasy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..